top of page

HERINNERINGEN VAN MARGREET

 

Vanaf dag één ben ik lid van het Castellumkoor en wat hebben we veel mooie en bijzondere concerten meegemaakt in de afgelopen 15 jaar!  Ons eerste optreden: “Golden Musical Moments” zal ik nooit vergeten… al waren we toen nog een eenmalig projectkoor. Omdat het zo mooi klonk en we een warme band met elkaar én de dirigent Max Smeets hadden opgebouwd, zijn we verder gegaan als het Castellumkoor.

En wat een voorrecht dat we elke week in theater Castellum mogen repeteren én nog steeds met onze trouwe dirigent Max Smeets die wekelijks vanuit België heen en weer rijdt!

 

Voor mij is een van de meest bijzondere concerten ons kerstconcert met Liesbeth List in december 2014. Samen met stagemanager Freek en nog meer koorgenoten zijn we ook meegegaan naar andere concerten van Max met Liesbeth List door het hele land. Zo heb ik Liesbeth wat beter leren kennen. Wat een bijzondere vrouw was dat!

Heel frêle, kwetsbaar, lief en charmant. De avond voor ons optreden hadden we de generale repetitie in theater Castellum. Toen we ‘Pastorale’ hadden gezongen, stond ze even stil…. keek naar boven en zei toen: “Ramses heeft nog nooit zo’n mooi koor gehoord”. Dat was een heel bijzonder moment.

 

Ik heb Liesbeth een paar keer achter de schermen geholpen met haar kleding, knoopjes, ritsen, schoenen én haar glaasje Chardonnay, daar genoot ze zo van.  “Kind, wat fijn, dank je wel, zo fijn” zei ze dan. Ze was lief, hartelijk en had totaal geen kapsones.

Ze was zo kwetsbaar achter de schermen, maar stond ze op het podium dan stráálde ze.

Voor mijn moeder, groot fan van Liesbeth, wilde ze natuurlijk graag een kaartje schrijven. Het kaartje ligt bij mijn moeders ‘schatten’.

Helaas is Liesbeth er niet meer, maar ik denk graag aan haar terug en geniet nog steeds van de muziek van Liesbeth en Ramses.

 

Margreet

bottom of page